* Цената на Icon of the Seas е 2 милиарда долара*

...
* Цената на Icon of the Seas е 2 милиарда долара*
Коментари Харесай

Колко струва билетът за най-големия круизен кораб

* Цената на Icon of the Seas е 2 милиарда $

* Новото знамение на света:  " Титаник " -2 е подготвен да отплава
-->
* 6 великански водни пързалки, 7 плувни басейна и 20 палуби му завоюваха прозвището " човешката лазаня "

Строителството на най-големия круизен транспортен съд в света към този момент е завършило в корабостроителница във Финландия. Плавателният съд даже е излязъл за първи път в открити води за морски тествания преди да бъде доставен на новия си притежател - Royal Caribbean International, през октомври тази година, написа CNN Travel.

По време на конференция по-рано тази година президентът и основен изпълнителен шеф на Royal Caribbean International Майкъл Бейли съобщи пред медиите, че корабът е напът да се причисли към флота на Royal Caribbean на 26 октомври.

От най-големия аквапарк на вода в света до безконечен басейн над океана - круизният транспортен съд Icon of the Seas на Royal Caribbean ще издигне круизите на напълно ново равнище, написа globetrender.



" Иконата на моретата ", новата горделивост на  компанията, известна със своите огромни планове, е дълъг 365 метра и тежи почти 250 800 тона. Когато отплава в карибските води през януари 2024 година, на борда му ще има към 5610 пасажери и 2350 души екипаж. Този круизен транспортен съд от последващо потомство е хедонистичен колос, който ще ще разполага с шест великански водни пързалки, седем плувни басейна и 20 палуби, които към този момент са му спечелили злощастното название " човешката лазаня ".



Цената на круизния транспортен съд е 2 милиарда щатски $.Плавателният съд е основан в Meyer Turku, една от водещите корабостроителници в Европа. 

Досегашният притежател на купата максимален круизен транспортен съд в света е различен транспортен съд от флота на Royal Caribbean - Wonder of the Seas. Той направи първото си корабоплаване предходната година. Дължината му е 362 метра, има 18 палуби и екипаж от 2300 души. Общият му потенциал е 6990 пасажери, които се любуват на бар с аспект на една от палубите, няколко басейна, амфитеатър, детски аквапарк и други. Всъщност, корабът е толкоз огромен, че е разграничен на осем " квартала " - в квартал Бродуей да вземем за пример е амфитеатърът, а в квартал Зоната на младите са детските занимания. За възрастните пък са обезпечени зала с аркадни игри, тематични питейни заведения и заведения за хранене за мексиканска храна и питиета, магазини, стена за скално катерене. На кораба има доста изцяло естествена зеленина и 20 хиляди растения и дървета.

Макар че  Wonder of the Seas има толкоз доста екстри, притежателят Royal Caribbean International показва Icon of the Seas като еволюционен връх на круизната линия, употребяващ най-новите технологии и надграждащ 50-годишния опит в историята на компанията. " Позиционираме го като най-хубавата фамилна почивка и когато разберете и оцените цялата сила и време, които са отишли за основаването на този транспортен съд, това е зашеметяващо “, сподели Бейли.Според изказване на Royal Caribbean, Icon е приключил първите си морски тествания на 22 юни.„ По време на първата серия морски тествания Icon of Seas измина стотици благи, бяха тествани главните мотори, корпусът, спирачните системи, ръководството, равнището на шума и вибрациите. Всичко беше осъществено в точния момент, както е разказано в графика, макар че тръгването му се забави “, добави Бейли.

„ Перфектната домашна база “

 Icon of the Seas: the Icon of Vacations

Корабът предлага повече от 40 благоприятни условия за хранене, пиянство и развлечение, като доста от тях са включени в цената на круиза. Замислен с 20 палуби, като концепцията е да се посрещнат всички типове туристи - от зони, отдадени на млади фамилии, до места единствено за възрастни, като да вземем за пример питейните заведения.Има 28 разнообразни типа пространства за настаняване, с повече категории за фамилии, повече разпределения с аспект към океана и повече пространство за туристи в групи. От круизната компания декларират, ч  това е най-дългият период, който в миналото е посвещавала на проектирането на съвършената домашна база “.

 Royal Caribbean unveils Icon of the Seas, the world`s (newest) largest cruise ship: Travel Weekly

Разполага и с най-големия в света аквапарк в морето. Наречен Category 6, той ще е оборпудван с шест рекордно огромни водни пързалки. Гостите, които желаят по-спокойно преживяване, ще могат да се провиснал в седемте басейна и деветте хидромасажни вани на кораба. Сред другите забележителности са потопен пиратски транспортен съд на горната палуба, най-голямата ледена пързалка на Royal Caribbean в недрата на кораба, 40 ресторанта, питейни заведения и клубове, както и кварталът Suite на четири равнища, където са ситуирани VIP каютите.Icon of the Seas е и първият транспортен съд на Royal Caribbean International, задвижван с полутечен природен газ (LNG) и технология за горивни кафези, като част от прехода на компанията към бъдеще с чиста сила.

2 600 служащи дневно

Около 2 600 служащи са се трудили на Icon of the Seas всеки ден. За морските тествания стотици експерти са били на борда, с цел да оценят работата в продължение на четири дни. От Royal Caribbean оповестяват, че втората серия морски тествания е планувана за по-късно през годината.

Рекордни продажби

Мълвата за кораба към този момент е достигнала до всяко кътче на планетата, а предварителните продажби са рекордни. Майкъл Бейли е описал Icon of the Seas като „ безусловно най-добре представящото се стартиране на нов артикул, което в миналото сме имали “.Icon of the Seas ще прави седемдневни плавания в Източните и Западните Кариби през цялата година. Всяко корабоплаване ще включва посещаване на Perfect Day at CocoCay, награждаваната частна островна дестинация на Royal Caribbean, както и новото ѝ уголемение - Hideaway Beach. Седемдневните му направления ще потеглят от Маями на цена от 963 щатски $ на човек.

 First look at largest cruise ship in the world - with 7,600 passengers, swim up bars and the biggest water park at sea | The Sun
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР